Kompaan Bier Online

Kompaan Bier: Unveiling The Hague's Craft Beer Gem!

Roy Zwolsman

Ontstaan uit vriendschap en gedeelde passie, begon Kompaan als een bescheiden brouwerij in Den Haag. Jeroen en Jasper, de oprichters, brachten hun moderne benadering van ambachtelijk bier tot leven, waarbij 'Kompaan' symbool staat voor hun hechte band.

De Beginjaren

In 2010 begonnen Jeroen en Jasper te experimenteren in hun keuken, en na twee jaar werd hun eerste bier, de Bondgenoot, geboren.

De Eerste Stappen op de Markt

In 2012 introduceerde Kompaan zijn eerste bieren op de markt, waaronder de verfrissende blond, Kompaan 20 (Bondgenoot), die snel uitverkocht raakte. Dit markeerde het begin van het kernassortiment met onder andere de 070 Kameraad en de Kompaan 45 Vrijbuiter.

Groei en Festivals

Terwijl de brouwerij groeide, kon Jasper in 2013 fulltime bij Kompaan werken. Het kernassortiment werd uitgebreid met bieren zoals de Kompaan 58 Handlanger en Kompaan 39 Bloedbroeder. Het eerste festival, Kompaan 'bierFASTival', vond plaats op F.A.S.T Surfdorp.

Verhuizing naar de Binckhorst

In 2014 verhuisde Kompaan naar de Binckhorst in Den Haag, wat een periode van groei en samenwerkingen met zich meebracht. Het assortiment breidde verder uit met seizoensbieren en unieke creaties.

Nieuwe Locatie en Crowdfunding 

In 2015 betrok Kompaan zijn huidige pand op Saturnusstraat. Een succesvolle crowdfundingcampagne financierde een ambachtelijke bierbar naast de brouwerij. Op 20 augustus 2015 opende Kompaan officieel zijn deuren.

Uitbreiding en Bierfestivals 

In 2016 begon Kompaan aan de bouw van een grotere brouwerij. Het jaar omvatte ook de introductie van nieuwe bierfestivals, zoals het Bondgenoot Festival en Bloedbroeder Craft Beer Gathering.

Internationale Erkenning 

De "Foreign Legion"-bierlijn werd in 2017 gelanceerd, met prijswinnende bieren als Johnny Dogface en Joey Greenhorn. In 2018 won Kompaan internationale prijzen en bereikte nieuwe hoogten.

Onderscheidingen en Kwaliteit

2019 bracht erkenning voor kwaliteit, met gouden medailles voor Joey Greenhorn IPA en de Bloedbroeder Imperial Stout. Handlanger werd uitgeroepen tot 's werelds beste Double IPA op de World Beer Awards.

De Toekomst

Ondanks de uitdagingen van 2020 beleefde Kompaan triomfen en bouwde het een sterke band op met de gemeenschap. In 2021 en 2022 opende Kompaan nieuwe bars, boekte recordomzet en werd erkend bij de Dutch Beer Challenge.

Tilbage til blog

IPA øl von Monarch Brewery

De nye IPA'er fra Monarch Brewery er brygget på en ansvarlig måde med 100% naturlige ingredienser.

Bekijken